Μειώθηκαν οι δικαιούχοι των προγραμμάτων Εργατικής Εστίας και ΕΟΤ

Μειώθηκαν οι δικαιούχοι των προγραμμάτων Εργατικής Εστίας και ΕΟΤ

Αρ. Πρωτ. 14111/31.03.2011

Προς Υπουργούς:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Τη στιγμή που ο αριθμός των ανέργων πολιτών έχει εκτοξευθεί δραματικά, τα κονδύλια για τον κοινωνικό τουρισμό παραμένουν σταθερά, ενώ μειώνεται ο αριθμός των δικαιούχων. Αδιευκρίνιστο παραμένει πόσοι από τους δικαιούχους των προγραμμάτων θα καταφέρουν να επωφεληθούν εξαιτίας των εισοδηματικών κριτηρίων. Ακόμη, όμως, και για τους ωφελούμενους το κόστος γίνεται ιδιαίτερα δυσβάσταχτο, εξαιτίας της αύξησης των τιμών των διοδίων, της ανόδου της τιμής των καυσίμων, αλλά και των υψηλών εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς.

Παρόλη αυτή την κατάσταση, η Κυβέρνηση επέλεξε να μην αυξήσει τα κονδύλια των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, παρά το γεγονός, ότι στις λίστες του ΟΑΕΔ προστέθηκαν δεκάδες χιλιάδες νέοι άνεργοι το 2010 και τους πρώτους μήνες του 2011. Ο προϋπολογισμός των δυο προγραμμάτων, του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού παραμένει στα περσινά επίπεδα και πολλές οικογένειες θα μείνουν εκτός αυτών. Οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεία να αποτιμήσουν την κατάσταση και να προβούν στη χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού σε συμπολίτες μας, που δεν έχουν τη δυνατότητα διαφορετικά να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Πόσοι δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού θα ωφεληθούν εξαιτίας των εισοδηματικών τους κριτηρίων;

- Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία, να προβούν στη χορήγηση περισσότερων δελτίων κοινωνικού τουρισμού, δεδομένου ότι οι άνεργοι πολίτες έχουν αυξηθεί δραματικά;

Απαντήσεις Υπουργείων